Lukács Péter

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Audiovizuális Művészeti kör Vezetője

Filmművész

1979-ben születtem, 2005-ben szereztem meg kommunikációtechnikai mérnök diplomámat, 2015-ben pedig sikeresen végeztem el a műszaki menedzser mester szakot. A Gyöngyösi Városi Televíziónál operatőr, vágó, adáslebonyolító munkakörben dolgozom, a Petőfi TV-nél pedig rögzítésvezető, képvágó munkákat látok el. Több országos televízióban is sugárzott dokumentumfilm operatőr-vágója vagyok.
A "Kő zokog..." című dokumentumfilm 2005-ben a Lakitelki Népfőiskola Filmszemléjén különdíjat nyert, a 2006-os Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál történelmi és életrajzi film kategória döntőse. Első rendezésem, "A vízen túl..." című kisfilm 2015-ben a Gödöllőn megrendezett I. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon Gödöllő Város különdíját nyerte el.
Célomnak tekintem, hogy megismertessem és megszerettessem az audiovizuális művészeti ágakat és megtaláljuk ezek méltó helyét a hagyományőrzés területén. Izgalmas kihívás lehet a 21. századi modern technológia és szemlélet ötvözése a tradicionális örökségünkkel (fotókiállítás, filmvetítések szervezése).

Kategória: /