Pintér Zsolt - a GME elnöke

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A GME elnöke

Hagyományos mesemondó, néptáncos

1975-ben születtem Csornán, ahol 10 éves koromtól táncoltam a Pántlika Néptáncegyüttesben. Gödöllői egyetemi tanulmányaimat követően - ahol tagja voltam az egyetemi néptánc csoportnak -, 2001-ben költöztem Turára.

 

 

Az elmúlt 15 évben barátaim, ismerőseim hagyományos stílusú lakodalmain vállaltam vőfély szerepet.

Hosszú kihagyást követően, 2011-ben csatlakoztam a turai ifjúsági néptánc csoporthoz, amely azóta a Turai Zsinnyegők nevet vette fel. A tánccsoport koreográfiáiban aktívan veszek részt azóta is, nemcsak a tánc, hanem a mesemondás tekintetében is.

2014-ben hoztuk létre a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházat feleségemmel közösségi hagyományőrző tevékenység céljára.

A Galgamenti Művészek Egyesülete korábbi vezetősége 2015-ben kért fel minket a szervezet vezetésére, amelynek székhelye a Csűrdöngölő lett.

Szintén 2015-ben váltam a Hagyományok Háza által is elismert népmesemondóvá, a Magyar népmese - Hagyományos mesemondás c. kurzusának elvégzésének köszönhetően. Az elmúlt években elhivatottan űzöm e nemes küldetést gyermek- és felnőtt közönség előtt, civil és vállalati közegben, kis- és nagyrendezvényeken.

Az egyesületi tevékenységem célja a közösségépítés, kulturális hagyományaink életben tartása, értékteremtő minta nyújtása a következő generációk számára.

Első házasságomból egy lányom született, feleségemmel jelenleg két óvodáskorú gyermeket nevelünk.


Kategória: /